Afname van identiteitsfraude begint bij uw organisatie | Phishingtest.nlHet zal u maar overkomen. U vindt onbekende afschrijvingen op uw bankafschrift. Of u ontvangt een afwijzing voor een lening terwijl u een vlekkeloos kredietverleden hebt. Grote kans dat dit komt doordat iemand misbruik maakt van uw identiteit. Niemand wil de dupe zijn van identiteitsfraude. Maar u hebt hier niet de touwtjes van in handen. Waar u wél de touwtjes van in handen heeft, is de organisatie waarbij u verantwoordelijk bent voor de privacy en/of security. Start met het optimaal beveiligen van uw organisatie, en andere organisaties volgen.

Iedere Nederlandse burger vertrouwt zowel de publieke als de private sector zijn privacygevoelige gegevens toe. Dat doen we heel gemakkelijk, met de achterliggende gedachte dat deze gegevens nodig zijn om de te doen wat we van ze verlangen. We gaan er ook blind vanuit dat er adequaat mee wordt omgegaan en dat het optimaal wordt beveiligd. Dit is echter bij veel organisaties niet het geval.

‘Begin bij uzelf’

Net zoals bij alle andere grote problemen, zoals milieuvervuiling, begint het al-tijd bij uzelf. Zorg ervoor dat bij uw organisatie informatie optimaal wordt beveiligd. Wanneer de meerderheid van organisaties en instellingen in Nederland wél goed zijn beveiligd, wordt het de norm. Organisaties of instellingen die hier dan niet aan voldoen, zullen (nog meer dan nu) onder vuur liggen. Dit moet u niet willen voor uw organisatie. Daarbij moet uw organisatie het ook willen om voorloper te zijn, omdat het de reputatie alleen maar goed zal doen. Het zal haar bestaansrecht sterk verbeteren.

Phishing

Eén van de vele aanvalstechnieken om aan privacygevoelige gegevens te komen, is de phishingaanval. Met een spearphishingmail verleidt de cybercrimineel uw medewerkers om te klikken op een link of om met hun bedrijfsaccount op een malafide inlogpagina in te loggen. Met die gegevens kan de crimineel bij de gegevens waar deze medewerker toegang tot heeft. Heeft de cybercrimineel toegang tot privacygevoelige gegevens zoals het BSN-nummer, dan zal hij deze gegevens verkopen op de zwarte markt. De koper van deze informatie zal vervolgens identiteitsfraude plegen.

Een phishingaanval heeft een groot slagingspercentage. Daarom is het zo belangrijk om uw medewerkers en ICT-omgeving voor te bereiden om zo’n aanval. Met een phishingtest kunt u achterhalen hoe goed uw organisatie zou scoren op een phishingaanval. Daarbij krijgt het inzicht in wat er beter kan, zodat het zich sterker kan verdedigen wanneer een aanval zich voordoet.

Afname van identiteitsfraude begint bij uw organisatie
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *