97,25% van de phishingmails bevat ransomware | Phishingtest.nlUit onderzoek komt naar voren dat  97,25% van de phishingmails ransomware bevat. Dat percentage is nog nooit zo hoog geweest! In het eerste kwartaal van dit jaar was dat nog 92%; wat ook heel hoog is!  De Locky Encryptie is de meest gebruikte ransomware. Deze ransomware heeft een aantal technieken die de detectie kan weerstaan tijdens het infectieproces. Ook blijft ‘stille malware’ een grote dreiging.

 

Van alle phishingmails die Phishme heeft onderzocht, bevat 97,25%  ransomware! Dat is 5,25% meer dan in het eerste kwartaal van 2016. Ransomware is een chantagemethode. Het is een programma dat een computer blokkeert en vervolgens de gebruiker ervan chanteert om losgeld (ransom) te betalen aan de crimineel. De crimineel belooft om na het overmaken van het geld de computer te bevrijden, zodat de gebruiker weer bij de gegevens kan. De ransomware wordt geactiveerd wanneer een gebruiker op een link klikt, een bestand downloadt en/of gebruikersinformatie (zoals een wachtwoord) invult op een malifide pagina.

 

Locky

Locky is al een tijdje de meest gebruikte ransomware door cybercriminelen. Terwijl er veel verschillende ransomware zijn geïdentificeerd, blijft Locky de ‘winnaar’. Locky heeft bewezen een goed aanpassingsvermogen te hebben en daarmee een lange levensduur. ‘’Locky zal naast de 2013’s CryptoLocker worden herinnerd als een ransomwaretool die de manier waarop securityprofessionals kijken naar cyberdreigingen heeft veranderd’’, aldus de CTO van PhishMe.

 

Stille malware

Naast ransomeware, worden er ook ‘stille malware’ ontworpen. Deze malware vermijden detectie terwijl ze aanwezig zijn binnen de IT van een organisatie voor een bepaalde tijd… Op dit moment bevat slechts 2,75% van de phishingmails stille malware.

 

 


Is uw organisatie goed beveiligd tegen ransomware en stille malware? Test het met een phishingtest! Tijdelijk met 10% korting. Vraag nu een offerte op.

 

Bron: Phishme

 

97,25% van de phishingmails bevat ransomware
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *